Dalug.nu

Om operativsystemet Linux

Videomötet – tekniken som slog igenom

Videomöten är en utveckling inom tekniken som helt klart blivit mycket använt, det tillåter en att kunna ha möten med sina kollegor och partners runt om vi världen trots att man inte fysiskt är på samma kontinent ens. Det enda man behöver är en aktör som Skiptrip som erbjuder ”mötesrum” att hålla mötena i, på så vis slipper man krånglet med att försöka få tekniken att fungera själv. Hitta mer info om videomöte på deras hemsida. När man tittar på hållbar teknik så är det helt klart flera apparater och uppfinningar som inte vart lika accepterade och använda som just videomöte och distanssamtal. Lösningar har kommit i form av liknande teknik konkurrenter emellan. Men den som inte sticker ut till fullo eller helt enkelt missar tåget måste vända tillbaka och göra nytt:

Andra lösningar har blivit ifrånsprungna av teknikutvecklingen. Sonys Minidisc är ett bra exempel – när ingenjörerna började skissa på den kompakta optiska skivan måste de känt att de var på rätt väg. Men när det lanserades var mp3-formatet verklighet och de fristående mp3-spelarna på väg att slå igenom stort. (läs hela artikeln här)

Minidisc kanske inte tog marknaden med storm, men det var helt klart en fråga om att vara ute i rätt tid och ibland missar man båten. När det gäller att ha ett videomöte så var det svårt att konkurrera med behovet att faktiskt ha möten över datorn på ett smidigt sätt. Dels miljö- men också tidsmässigt. Det har inneburit en teknik som tillåter oss att utnyttja tiden bättre och samtidigt få alla effektiva möten i ordning.