Dalug.nu

Om operativsystemet Linux

Tips om e-handelssystem och PIM

Det finns massvis av trender inom e-handel och digitalisering att ta fasta på, men vilka är de viktigaste att ta till sig? Att ha ett bra e-handelssystem och plattform att arbeta utifrån.

Något som är bra att ha när man driver en e-handel är en bra plattform och ett fungerande system som hjälper en att hålla koll på sina produkter. Ett sådant system är PIM system, vilket bland annat Webon erbjuder som du kan läsa mer om på adressen https://www.webon.se/losningar/pim-system. Men varför skulle du som e-handlare vara intresserad av detta?  Såhär säger Hossein Madanee från HiQ till Dagens Media om PIM och varför det är ett så viktigt system:

”Jag överdriver inte när jag säger att produktinformation är en av de största framgångsfaktorerna för en lyckad handel oavsett affärsmodell. All forskning och studier visar hur viktig och avgörande berikning av produktinformation är för att påverka köpet. PIM blir också allt viktigare i marknadsföring. De kommande åren kommer att vara PIM:s stora år. Medelstora och små företag har fått upp ögonen för området och jag ser en tydlig trend där dessa kommer att införa ett PIM-system anpassat till organisationen.”

Men självklart är det inte bara PIM som är på tapeten när det kommer till måsten inom e-handel. En annan sak är som sagt plattformen. Driver man en b2b verksamhet finns en del krav som plattformen måste uppfylla. Det är i alla fall vad InternetWorld anser som även skapat en lista på dessa krav vilka säger att plattformen bland annat måste kunna hantera olika priser för olika kunder, kunna visa unika produktutbud för inloggade kunder, att systemet är integrerat med ens betalsystem och att man ska ha möjlighet att erbjuda snabborder-val för köp av återkommande inköp, samt en hel del andra grejer.