Dalug.nu

Om operativsystemet Linux

Internet för alla!

Det senaste inom datavärlden är det ökande användandet av internet i våra dagliga sysslor dock är det inte alla som har möjlighet att ta del av informationen som finns online eftersom många från de äldre generationerna inte vet hur man använder en dator, smartphone eller surfplatta. Därför har man nu i många kommuner börjat hålla i kurser för äldre och pensionärer för att även de ska lära sig hur man på enklast vis surfar på nätet.

”– En del är rädda för att bara trycka på knappen och starta datorn, andra för att lämna ut sin e-post. Vi vill göra människor trygga i sin uppkoppling. Det är viktigt att lära sig att inte klicka på allt, säger LilliAnn Källermark.” läs mer.

När det kommer till dagens teknikframsteg är det många äldre som inte orkar hålla samma takt som utvecklingen och därför är det många som inte vet hur man använder sig av exempelvis datorn eller den smarta telefonen och håller sig därför borta från dem. Dock är det allt mer information som enbart finns tillgänglig på nätet och inom vissa branscher har penna och papper helt ersatts med handdatorer vilket gör det viktigt att alla människor förstår och kan hantera tekniken. Ett bra tips för alla som är intresserade av att ta del av internet och lära sig tekniken är att kontakta sin kommun och se vilka typer av kurser dem har att erbjuda eller vilka de rekommenderar. På vissa platser finns även möjlighet att kontakta ideella organisationer, pensionärsklubbar eller kyrkliga samfund som mot en mindre ersättning håller kurser och utbildar engagerade deltagare. Kom ihåg att internet är till för alla så se till att ta del av kunskapen!