Dalug.nu

Om operativsystemet Linux

Hacks för iPad och iPhone

Det finns många metoder att ta till för att reparera sina mobila enheter som iPhone och iPad. Det är inte alltid man behöver vända sig till en expert och är man lite finurlig själv och en baddare på teknik så finns det olika hacks att ta till – många är inte alls speciellt avancerade.

Alla kan vi bli frustrerade över hur telefonen krånglar eller hur de ändlösa funktionerna blir oss övermäktiga, inte minst för ovana personer såsom äldre människor och funktionshindrade som inte alltid har koll på saker och ting. Innan du klickar på laga ipad här så kan du läsa vidare om lite tips och trix.

Tips och trix för din telefon och surfplatta

ipadEtt vanligt problem som många klagar på är hur batteriet helt plötsligt slår dövörat till och slocknar. För att spara på strömmen när du är ute, om du inte vill köpa ett nytt batteri förstås, är att t.ex. slå på flygplansläge och slå av onödiga appar.

Många telefoner dör när det är kallt ute. Stoppa telefonen eller surfplattan i ett fodral/mobilfodral eller ha den skyddad i fickan och använd hörlurar istället så slipper du vanligtvis problemen.

Ett sprucket glas på mobilen som både ser fult ut och är oanvändbart är det många som lider av.

 

“Alla situationer som rör företag som säljer varor till dig som konsument omfattas av konsumentsköpslagen”, enligt Konsumentverket.

 

 

Vanligtvis gäller sexmånadersregeln för att du ska få ersättning och ett bevis som visar på ursprungsfel. Köp annars en extragaranti för att få enheten reparerad närsomhelst av exempelvis Apple eller Samsung.

Ett litet tips som en del har är att smeta tandkräm på skärmen för att få bort repor. Var dock försiktig och använd inget vatten.