Dalug.nu

Om operativsystemet Linux

Dags att fokusera på miljötänket inom teknik!

Allt fler inom företagsvärlden hoppar på den miljövänliga trenden där ett ett påtagligt miljötänk ska vara i första rummet. Därför är det inte mer än rätt att man även inom teknikbranschen ser till att försöka styra företagen i denna riktning!

Under 2000-talet har miljötänket kommit upp på tapeten flertalet gånger och knappt något annat ämne har fått rum. Till och med stora bensinjättar har börjat med nytt miljöfokus i sitt fortskridande arbete och länder världen över slopar gamla metoder och bruk för att främja en miljövänligare framtid. I bilbranschen är elbilarna på framfart och dess försäljning har dubblats sedan i 2004 då elbilens popularitet återkom sedan ett avbrott på ca 100 år. Tekniken bakom elbilen är simpel och det enda som egentligen krävs är en laddare då bilen drivs av speciella laddningsbara batterier. Det är i princip samma typ av batteri i en elbil som det är i exempelvis våra fjärrkontroller till TV-apparater där vi även där kan använda oss av uppladdningsbara batterier för att minska vår slängkvot av miljöfarlig batterisyra.

Vad mer är nytt när det kommer till nyskapande teknik?

Det senaste som kom inom teknik var lanseringen av Googles glasögon som nu finns att köpa i ett begränsat antal för omkring 10 000 svenska kronor. Sökmotorjättens krav på sina köpare är att dessa är från USA och är över 198 år gamla. Användaren kan med hjälp av glasögonen vara uppkopplad direkt mot nätet samt ladda upp bilder och ringa. Vidare är stunden nästan kommen för lanseringen av Apples senaste ”superdator” vilken är planerad att lanseras under mitten 2014 och det sägs att datorn ska vara den kraftfullaste skapelsen Apple någonsin gjort. Representanter från företaget har under tidigare presskonferenser varit väldigt förtegna om just varför denna nya produkt är så revolutionerande som Apple marknadsför den att vara. Företaget har istället hänvisat till ett kommande PR-jippo i början av sommaren 2014 som kommer fungera som en form av avtäckning av datorn. Huruvida Google och Apple funderat kring miljön under produktionen av sina respektive produkter är en välbevarad hemlighet, men vi får hoppas att bägge produkter har tillverkats med välfungerande och uppladdningsbara batterier!